Architect

CCTV - BEIJING

Het nieuwe hoofdkantoor van China Central Television is tot op heden OMA’s grootste project. In het gebouw komen alle afdelingen, van administratie tot productie en uitzending, van de Chinese staatstelevisiemaatschappij samen in een grote ‘loop’ van aaneengesloten activiteiten. 

Het gebouw bestaat uit twee torens op een gedeeld platform – één toren gewijd aan broadcasting en één aan service, onderzoek en educatie – die naar elkaar toe leunen en met een dwarsverbinding aan de top samenkomen. Door de zogenoemde ‘visitor’s loop’ loopt een route die speciaal voor toeristische rondleidingen is aangelegd. Deze rondgaande weg door het gehele gebouw laat bezoekers meerdere aspecten ervaren van het ontstaansproces van televisieproducties en biedt spectaculaire uitzichten over het Beijing Central Business District, de ‘Forbidden City’ en de rest van Beijing. 

CCTV/OMA Rem Koolhaas