Architect

CCTV - BEIJING

The China Central Television (CCTV) Headquarters in Beijing is OMA’s largest ever project.  The building accommodates the Chinese state broadcaster’s TV studios, offices, broadcasting and production facilities in which a cycle of interconnected activities take place.

Rising from a common platform, two towers lean towards each other and eventually merge into a perpendicular 75-metre cantilever.  One tower dedicated to broadcasting and the other to service, research and education, they come together at the top via a cross-connection. The ‘visitor’s walk’ is a special route that allows tourists to explore via a circular pathway which goes through the entire building, letting them experience various aspects of the television production process while providing spectacular views over Beijing’s Central Business District, the ‘Forbidden City’ and the rest of Beijing.  

CCTV/OMA Rem Koolhaas